Hvorfor har du meldt dig som vært ved Åbent Landbrug?
– Det er vigtigt, at folk ser, hvad der foregår ude på landet. Jeg synes jo godt, vi kan være det, vi går og laver, bekendt. Det er en god oplevelse, vi kan give både naboer og andre, der kommer lang vejs fra.
Hvorfor giver det mening for dig at bruge tid på det?
– Det er et stort arbejde at være vært for Åbent Landbrug. Men der er også en stor tilfredsstillelse i at gå og få det hele til at se ordentligt ud. Man kan godt blive lidt staldblind, når man går her til hverdag, men det er dejligt bagefter, når det hele er ryddet op. Vi har valgt at bruge anledningen til at male væggene inde i stalden.
Maden kommer et sted fra
Hvad håber du, folk fik ud af at komme på besøg?
– Jeg håber, de fik indsigt i, hvad vi går og laver. At tingene ikke bare kommer af sig selv. At mælk, ost og kød ikke bare kommer til at ligge henne i køledisken i Brugsen af sig selv.
Har folk et skævt billede af dansk landbrug, synes du?
– Når man kigger i medierne, ja. Men når man møder folk i stalden, så nej. Der synes jeg egentlig, at de har et meget realistisk billede. Men de kan selvfølgelig blive opdateret på, hvad vi laver i dag i 2025.
Giver gode snakke
Hvor vigtigt er det, at landboforeningen bakker op om sådan nogle initiativer?
– Jeg synes, det er meget vigtigt. Det er landboforeningen, der er med til at tegne billedet ud af til i samfundet. Jeg synes også, det
er vigtigt, at det ikke kun er mælkeproduktioner, men også stalde med grise og høns, der bliver vist frem, selvom det kan være lidt mere besværligt.
Hvad vil du sige til andre, der kunne overveje at blive værter?
– At det skal de bare gøre. Man får et indblik i, hvad forbrugerne tænker og ser, når de går rundt. Det kan sommetider være lidt af en øjenåbner at blive stillet nogle spørgsmål om, hvordan ting foregår. Det kan der komme nogle rigtig gode snakke ud af.