Skip to content
Biodiversitetsskov tilskudsordning
Agillix18. marts 2025

Biodiversitetsskov tilskudsordning

Åben for ansøgninger til og med 24. april 2025.

Der er penge i dine gamle træer

En ny attraktiv biodiversitetsskov tilskudsordning for skovejere og landmænd er i øjeblikket åben for ansøgninger, og har du en halv hektar eller flere hektar skov, så kan der være mange penge at hente. Med biodiversitetsskov tilskudsordning kan du få økonomisk støtte til at fremme biodiversiteten i dine skove.

Hvorfor rejse biodiversitetsskov?

Naturen mangler plads i Danmark, og særligt gamle hule træer er en mangelvare for fugle og insekter. Formålet med ordningen er at styrke biodiversiteten i de danske skove og sikre levesteder for de mange arter, der er knyttet til skovene.

Skovbund

Hvad får man tilskud til og hvor meget?

Når man får tilskud til biodiversitetsskov, må man fortsat gerne dyrke skoven og høste træprodukter, i modsætning til urørt skov.

Med ordningen skal der blot udpeges op til 12 løvtræer per hektar, som bliver til evighedstræer, som skal have lov til at dø en naturlig død og formuldre af sig selv. Træerne bliver markeret og må ikke fældes. Vælter de af sig selv, eller udgør en risiko, må de gerne skubbes til side. Tilskuddets størrelse afhænger af træernes størrelse og antallet af udpegede træer og ligger mellem 13.800 kroner per hektar og 65.900 kroner per hektar. Får man tilsagn, udbetales tilskuddet som et engangsbeløb.

Hvad skal jeg ellers være opmærksom på?

Udover at evighedstræerne skal udpeges, bliver der også pålagt ekstensiv skovdrift på arealet i en 20-årig periode. Det betyder, at der ikke må gødskes, sprøjtes, og at skoven skal forynges ved naturligt frøfald. Det sidste gør man mange gange alligevel i gamle løvskovsområder. Er der ikke fredskov på arealet, vil der også blive noteret fredskov på det ansøgte areal. Men det er stadig fuldt lovligt at tage træer ud af skoven til salg eller eget forbrug.

Frister og ansøgning

Fristen for at ansøge om tilskud til biodiversitetsskov løber frem til den 24. april. Har du brug for hjælp til at vurdere mulighederne og lave ansøgningen, er der hjælp at hente hos Agillix skovrådgivere. Vi hjælper også med at udpege de rigtige træer og optimere ansøgningen, så du opnår mest muligt tilskud.

Har du brug for hjælp til ansøgningsprocessen?

 

Morten Hansen

Morten Hansen

Natur- og projektkonsulent
Anders Vindberg Boel

Anders Vindberg Boel

Natur- og miljøkonsulent
Jakob Bruun

Jakob Bruun

Natur- og miljøkonsulent

Relaterede artikler