Skip to content
Agillix_2024_6.1Kontakt_Hero_1610x350px

Grøn Trepart

Agillix rådgiver dig i forhold til den Grønne Trepart

Den politiske aftale om et grønt Danmark er nu blevet politisk vedtaget, og der er nedsat 23 grønne lokale treparter, som skal omsætte målene i Den Grønne Trepart til konkrete forandringer i det danske landskab.

Skab overblik og juster din strategi med ArealTjek

Hvad er Grøn Trepart

Kontakt os

Læs mere om Grøn Trepart

Skab overblik og juster din strategi med ArealTjek

En gigantisk arealomlægning af 390.000 hektar landbrugsjord, CO2-afgift, kvælstofregulering, tilskudsordninger m.m., sætter dermed rammevilkårene for dansk landbrug i de næste mange år.

I Agillix oplever rådgivningen en generel stor efterspørgsel fra lodsejere på viden om, hvordan de står i forhold de krav, der kommer med treparten, både hvad gælder bedrifterne nu og her, men også i forhold til købs- og salgssituationer.

Det har resulteret i, at både økonomi- og miljørådgivningerne har analyseret arealomlægningen og dens konsekvenser for enkelte bedrifter – både i forhold til nye rammevilkår, muligheder og udfordringer.

Carl Chr Pedersen Jeppe Bruus grøn trepart

Konklusionen er klar. Mange lodsejere kan med fordel bruge anledningen nu til at skabe overblik og justere strategien i lyset af den grønne trepart.

Det kan blandt andet ske ved at få foretaget et ArealTjek. Det er en rådgivningsydelse, der analyserer ejendommen i forhold til både gældende og kommende krav under trepartsaftalen. Samtidig giver den indsigt i tilskudsmuligheder. Analysen, og de tilhørende kort, kan danne et solidt grundlag for den videre strategi, så du som lodsejer er på forkant med miljøkravene.

Hvis dit ArealTjek viser sig relevant for den lokale trepart, kan det være en fordel at fremlægge en velgennemtænkt plan. På den måde kan du som lodsejer stå stærkere i dialogen med et klart bud på, hvordan fremtiden kan se ud.

Hvad er Grøn Trepart?

Den Grønne Trepart omfatter repræsentanter fra regeringen, Landbrug & Fødevarer, Danmarks Naturfredningsforening, Fødevareforbundet NNF, Dansk Metal, Dansk Industri og Kommunernes Landsforening. Desuden deltager Concito i Treparten som en uafhængig videnspartner.

Formålet med Grøn Trepart er at tackle miljø- og klimarelaterede udfordringer gennem fælles indsats og partnerskaber. 

2.10.1 Klima & bæredygtighed - ESG


De vigtigste mål for Grøn Trepart er at fremme en bæredygtig udvikling og reducere miljøbelastningen.

Reduktion af CO2-udledninger:
Grøn Trepart arbejder på at nedbringe CO2-udledningerne gennem forskellige initiativer og partnerskaber, for at bekæmpe klimaforandringerne.

Skabelse af grønne arbejdspladser:
Et mål er at skabe flere grønne jobs, der understøtter en bæredygtig økonomi og fremmer miljøvenlige teknologier og løsninger.

Fremme af bæredygtige teknologier:
Grøn Trepart søger at støtte og fremme udviklingen og anvendelsen af bæredygtige teknologier, der kan hjælpe med at reducere miljøbelastningen og forbedre ressourceeffektiviteten.

Styrkelse af samarbejdet:
Et centralt mål er at fremme samarbejdet mellem regeringen, arbejdsmarkedets parter og miljøorganisationer for at finde fælles løsninger på miljø- og klimarelaterede udfordringer.

Bevarelse af naturen:
Grøn Trepart arbejder også på at beskytte og bevare naturområder og biodiversitet.

Vi arbejder med Den Grønne Trepart på tværs af alle afdelinger

Kontakt os for hjælp allerede i dag. 
Søren Hoff Brøndum

Søren Hoff Brøndum

Miljøchef
Michael Rottbøll

Michael Rottbøll

Bæredygtighedschef
Allan Madsen

Allan Madsen

Teamleder, Strategi | Virksomhedsledelse